post

Bijna iedereen die dit leest, is waarschijnlijk op zoek naar een goedkope HDMI kabel. Maar waar je denkt dat elke HDMI kabel hetzelfde is en het dus niet uitmaakt waar je hem koopt, heeft het mis. Even snel een goedkope HDMI kabel kopen is een onverstandig idee als je weet dat de onderlinge kwaliteit van deze kabels enorm verschilt. En je gaat met niet vertellen dat je een haperend beeld wilt met audio die achterloopt? Weet wat je koopt en vergelijk HDMI kabels niet alleen op prijs, maar vooral op kwaliteit.

Een fatsoenlijke HDMI kabel
Een HDMI kabel is niet goedkoop, maar toch zijn er bedrijven die kwalitatief goede kabels verkopen tegen een prima prijs. Neem bijvoorbeeld het bedrijf RU connected. Dit bedrijf maakt zelf haar kabels en kan hierdoor haar prijzen laag houden. Geen tussenpersonen of handelaars waaraan geld betaald moet worden en een goede kennis over materialen en kwaliteit. De HMDI kabels van RU connected worden gemaakt van hoogwaardige producten zoals zuurstofvrije ‘long-grain’ koperen aders die verdeeld zijn over 5 groepen. Deze groepen zijn dubbel afgeschermd en bovendien is elke connector behuisd met metaal en verguld. Het bedrijf heeft veel positieve recensies ontvangen van zowel bedrijven als particulieren.

Korte uitleg
Nu je weet waar je een goede HDMI kabel kunt kopen, wordt het tijd om uit te leggen wat je allemaal met deze kabel kunt en wat de voordelen zijn ten opzichte van SCART en DVI kabels. HDMI staat voor High-Definition Multimedia Interface, hetgeen neerkomt op een hoge kwaliteit koppeling van multimedia (audio en video). Je kunt dus een overdracht van audio en video genereren tussen twee apparaten met een HDMI aansluiting, bijvoorbeeld een laptop en een televisie. De kwaliteit van de overdracht hangt samen met de kwaliteit van de kabel, maar ook de lengte ervan. Hoe korter de kabel, des te beter de kwaliteit van de overdracht.

SCART, DVI en HDMI
Als je achter je televisie kijkt, zie je waarschijnlijk aansluitmogelijkheden voor zowel SCART, DVI en HDMI. Een SCART of DVI kabel kost lang niet zoveel geld als een HDMI kabel dus waarom zou je dan overgaan tot de aanschaf van deze laatste kabel? Het antwoord is vrij eenvoudig en daarom gaan we even kort in op de verschillen tussen deze drie aansluitingen. Een SCART kabel is een analoge aansluiting die gebruikt kan worden om een apparaat (bijvoorbeeld een spelcomputer) aan te sluiten op een televisie. Een DVI kabel is een digitale verbinding die een digitaal naar een digitaal signaal kan sturen maar ook een analoog naar een analoog signaal. Het is niet mogelijk om digitaal naar analoog of andersom te verzenden. Een HDMI kabel kan elke bron aansluiten op een televisie met HDMI aansluiting.

Er zijn twee soorten HDMI kabels: type A en type B. Waar type A 19 draden heeft en zich met name leent voor thuisgebruik, heeft type B 29 draden. Dit type HMDI wordt met name gebruikt in de filmindustrie. Nu je meer informatie hebt over wat een HDMI kabel is en wat deze doet, kun je op zoek gaan naar de juiste kabel voor jou.