Een marmeren vloer is heel duurzaam en kan makkelijk duizenden jaren meegaan. Je moet er alleen goed voor zorgen en het af en toe opknappen.

Als je een echte klusser bent kun je zelf marmeren vloer opknappen. Je moet er alleen voor zorgen dat je het juiste gereedschap hebt. Je moet bijvoorbeeld zeker een schuurmachine met diamanten kop hebben. De gereedschappen dat je nodig hebt voor marmeren vloer opknappen zijn wel duur maar het geld haal je na een paar jaar er wel uit.

Als je niet zo handig bent kun je beter gewoon niks kopen en marmeren vloer opknappen overlaten aan de vakmensen. Diverse bedrijven specialiseren zich in het marmeren vloer opknappen. Ze doen dit heel vakkundig en hebben de beste gereedschappen voor de klus. Sommige bedrijven specialiseren zich zelfs alleen in marmeren vloer opknappen. Andere soort vloeren doen ze dus niet.

Ook bij beschadiging kun je zo een bedrijf inschakelen voor marmeren vloer opknappen. Je moet dit wel gelijk doen, want hoe langer je het laat hoe erger het wordt. Het wordt ook steeds duurder om het op te knappen en op begeven punt kan het niet eens meer. Door goed onderhoud kun je wel schade en slijting voorkomen.